Alpikol® Syrop na Odporność to suplement diety w płynnej postaci opracowany z myślą o uzupełnieniu diety dzieci powyżej 3 roku życia i osób dorosłych. Formuła łączy składniki naturalnego pochodzenia, w tym standaryzowany wyciąg z owoców bzu czarnego, Yestimun®, beta-glukan, wyciąg z korzenia pelargonii afrykańskiej z dodatkiem cynku. Co ważne syrop nie zawiera konserwantów, a płynna postać ułatwia jego stosowania u najmłodszych. Swój słodki smak formuła zawdzięcza dodatkowi naturalnego aromatu malinowego oraz sproszkowanych owoców malin.
Poznaj właściwości składników syropu Alpikol®
Czarny bez (Sambucus nigra) w naturalny sposób może przyczyniać się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Działanie to wspiera obecny w preparacie cynk oraz pelargonia afrykańska (Pelargonium sidoides). Jednocześnie roślina ta nazywana zwyczajowo geranium pomaga w utrzymaniu zdrowia układu oddechowego oraz działa kojąco na gardło i łagodząco na drogi oddechowe. Dodatkowo cynk wspiera ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym.
Yestimun® Beta-glukan to naturalny wyciąg ze ścian komórkowych drożdży piwowarskich z gatunku Saccharomyces cerevisiae. Specjalna metoda pozyskiwania składnika Yestimun® Beta-glukan pozwala na uzyskanie produktu o wysokiej, aż 80% koncentracji czystego beta-glukanu 1,3/1,6 D.
Formuła Syropu na Odporność Alpikol® jest odpowiednia do stosowania jako uzupełnienie diety, w szczególności w okresie jesienno-zimowym oraz przesileni wiosennego, kiedy odporność może odgrywać kluczową rolę w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zastosowanie
Suplementacja diety w składniki aktywne wspierające odporności (czarny bez, pelargonia afrykańska i cynk).
Formuła odpowiednia dla dzieci powyżej 3 lat i dorosłych.
Zalecane spożycie
Dzieci od 3 do 12 roku życia: 5 ml syropu dwa razy dziennie.
Dzieci powyżej 12 roku życia i dorośli: 15 ml raz dziennie.
Przed użyciem wstrząsnąć.
Produkt należy odmierzać miarką dołączoną do opakowania.
Składniki
Co zawiera Syrop na Odporność Alpikol®, 120 ml?
Syrop cukru inwertowanego, wyciąg z owoców bzu czarnego (Sambucus nigra) DER 10:1 standaryzowany na zawartość 10% związków polifenolowych, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, Yestimum® z drożdży (Saccharomyces cerevisiae), beta-glukan - wyciąg z drożdży (Saccharomyces cerevisiae) standaryzowany do zawartości nie mniej niż 80* 1,3-1,6-Beta-D-glukanu, naturalny aromat malinowy, wyciąg z korzenia pelargonii afrykańskiej (Pelargonium sidoides), sproszkowane owoce malin 0,13%, siarczan cy10nku.
10 ml syropu zawiera:
wyciąg z owoców bzu czarnego 400 mg, w tym polifenole 40 mg, Yestimun® Beta-glukan 50 mg, wyciąg z korzenia pelargonii afrykańskiej 30 mg, cynk 2 mg (20%)*.
20 ml syropu zawiera:
wyciąg z owoców bzu czarnego 600 mg, w tym polifenole 60 mg, Yestimun® Beta-glukan 75 mg, wyciąg z korzenia pelargonii afrykańskiej 45 mg, cynk 3 mg (33%)*.
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Ostrzeżenia
Nie należy stosować syropu Alpikol®, 120 ml w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.,
Formuła nie jest zalecana do stosowania przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.
Ważne wskazówki
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Korzystny efekt wynikający z deklarowanego działania występuje w przypadku spożycia 10 ml syropu dziennie przez dzieci w wieku 3-12 lat oraz 15 ml syropu dziennie przez dorosłych i dzieci od 12 lat.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Suplement diety Alpikol® Syrop na Odporność dla dzieci i dorosłych, 120 ml nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Po otwarciu opakowania szczelnie zamkniętą butelkę należy przechowywać w lodówce i spożyć maksymalnie w ciągu 2 tygodni.